Totaal aantal pageviews

zondag 11 oktober 2015

Wat is Warmond toch een prachtplaats!

Een van de bestuursleden van de Stichting JWC vlak voor de wandeling
 in de Japanse massagagestoel
Wat is Warmond toch een prachtplaats. Dat ervoeren de deelnemers aan de wandeltocht 'Lopen tegen kanker' zondagmorgen 11 oktober weer eens. Tien kilometer liepen zij over paden die langs mooie vergezichten leiden. Onder hen o.a. bestuursleden en sympathisanten van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Hier een korte foto-impressie.
Op een kronkelend pas in de polder tussen Warmond en Oegstgeest.
Bestuursleden van de Stichting JWC en sympathisanten poseren voorbij de finish. Van links naar rechts: Carla Hilverda, Mariëtte van Nifterik, Genevieve van Panhuys en Mary Leune

vrijdag 9 oktober 2015

Frans repertoire tijdens muziekmatinee in Het Trefpunt op 18 oktober

Lizzy Ossevoort
Tijdens het muziekmatinee op zondagmiddag 18 oktober in Het Trefpunt in Warmond zal onder meer Frans repertoire worden gespeeld en gezongen, o.a. door Lizzy Ossevoort. Een leuke bijeenkomst wellicht voor sympathisanten van de Stichting Jumelage Warmond Champigné.
Lizzy Ossevoort (dochter van de Leidse Jazz drummer Ed Ossevoort) is een aanstormend vocaal talent. In 2013 won ze de 2e prijs in de finale van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in Zwolle, deed mee aan The Voice of Holland waar ze veel indruk maakte. Ze werkt momenteel samen met muisic als Ruben Hein en bassist arrangeur John Clayton. Qua repertoire gaat haar voorkeur uit naar Jazz- en Nederlands-talige kleinkunst. Heerlijke luistermuziek die een zeer breed publiek zal aanspreken. Ze wordt deze middag begeleidt door Stefan Bos (piano) en Cas Jiskoot (Bas).
Voor aanvang en in pauzes zal saxofonist Jan Kiewiet de Jonge gezellige achtergrondmuziek spelen. 
Aanvang 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur). Entree 10 euro. Zie ook: www.theaterhettrefpunt.nl

Ruime belangstelling voor Boeddha in het Frans Café

Met veel aandacht luisterden bezoekers van het Frans Café donderdag 8 oktober naar Marie-Claire Valck Lucassen. Deze kunsthistoricus gaf in Het Wapen van Warmond een toelichting op Boeddha, de religieuze voorman die vooral in Azië veel aanhangers telt. Het boeddhisme is een levensbeschouwelijke en religieuze stroming die werd gestart door Gautama Boeddha. Volgens de historische wetenschap leefde Boeddha circa 2500 jaar geleden in wat tegenwoordig Nepal is. Het boeddhisme heeft zich - na Nepal - geleidelijk over andere delen van Azië uitgebreid en heeft een centrale rol gespeeld in de spirituele, culturele en sociale ontwikkeling van de oosterse wereld: India, Japan, China, Thailand, Bali, Indonesië, Sri Lanka, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Taiwan, Zuid-Korea, Korea, Bangladesh, Maleisië, Tibet. Het boeddhisme telt wereldwijd ongeveer 415 miljoen aanhangers. Ook in het westen en in Nederland mag het boeddhisme zich in een opmerkelijke belangstelling verheugen. Vandaar waarschijnlijk ook de relatief grote opkomst in het Frans Café.

Het Frans Café is een unieke plaats van samenkomst voor mensen in Warmond en wijde omgeving die graag af en toe de Franse taal spreken en zo hun vocabulaire op peil houden of zelfs uitbreiden. Het Café is een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné.

De volgende bijeenkomsten in het kader van het Frans Café zijn:
12 november: Film in Het Wapen van Warmond
17 december: Sylvain Lelarge in La Croute (voormalige restaurant De Zon).
Hiervoor kan men kan zich aanmelden via het e-mailadres: mevanniftrik@gmail.com